När blir båten klar?

Tänk att alla små projekt kan ta så lång tid! Och att man aldrig lär sig! Det är så många gånger som man tänker att man bara ska fixa till något och sedan tar det helt plötsligt flera dagar. Eller att man planerar vad man ska göra under en dag och när dagen är slut har man inte ens hunnit en fjärdedel.

De flesta båtprojekt innefattar dessutom en viss mängd akrobatik. Det är ju nämligen så att de flesta saker som man behöver fixa sitter gömda längst in i något utrymme, 30*40 cm stort, och som man bara kommer åt genom att åla in, vrida ena armen uppåt och snett till höger och sedan försöka använda vänsterarmen som nu sitter fastkilad under kroppen och knappt går att röra för att greppa tag i en liten, liten bult som man oftast tappar.

Eller som här när man måste ner i ankarboxen för att kunna lossa bultarna till knaparna för att flytta dem - det är tur vi är två så man kan hjälpa till att dra upp den andre!

Men alla större projekt börjar bli klara så vi kan faktiskt sticka iväg nu. Vi ska bara hitta plats för de sista sakerna, vilket tyvärr är en del. Vi ska också fixa teaken på peken, byta akterstagsstäckare, spänna upp riggen, sy fast blixtlåset på kapellet till rullgenuan, sy förvaringspåsar, snickra några hyllor, få ordning på all elektronik, färgmarkera kättingen, komma på bra förvaring för 6 stycken 20-liters dieseldunkar, lämna tillbaka tuban, kopiera alla viktiga papper, ha möten med barnens lärare inför nästa år, förbereda midsommarfirande samt avseglarfest samt fira desamma. Glömde jag säga att vi fortfarande arbetar 100 % också? Och att vi åker om mindre än en vecka?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg